Potravinárstvo



Korózna odolnosť a optimálna drsnosť povrchu sú nevyhnutné aspekty pre efektívnu údržbu a čistenie potravinárskych strojov. Preto vždy uplatňujeme overené a funkčné postupy morenia a pasivácie povrchu. V FK systeme preferujeme tryskanie ako konečnú úpravu daného povrchu, pričom kladieme dôraz na čistotu procesu a minimalizáciu poškodenia povrchu.

Ideálne je Ra v rozmedzí 0,4-1 μm, aby sa eliminovalo riziko zachytávania baktérií na povrchu. Dosiahnuť túto drsnosť bežným tryskaním je náročné, preto sa nároky na povrchové úpravy zvyšujú. Naše technológie umožňujú dosahovať drsnosť až Ra 0,8 μm.

Spolupracujeme s VŠCHT Praha na výskume koróznej odolnosti rôznych povrchových úprav. Výsledky doteraz ukazujú, že čistota tryskania výrazne ovplyvňuje ochranu proti bodovej korózii. Úplné výsledky budú definitívne v roku 2026.







FK System

Zaujali Vás naše služby?

Neváhajte nás kontaktovať.